ישנן תקלות רבות שיכולות לצוץ במהלך הנהיגה ברכב. כמובן קיימים מקרים בהם מבחינה בטיחותית התקלות מצריכות טיפול מוסך מקצועי בלבד, ומקרים בהם הנהג לא יודע לאתר את מקור התקלה או יודע כיצד לטפל בה. עם זאת, תקלות רבות הינן ברות טיפול על ידי הנהג עצמו, ולא מצריכות טיפול מוסך.
אנו בשי שרותי רכב, מוסך בראשון לציון מביאים בפניכם את פירוט של כל הציוד החיוני לרכב, שיעזור לכם לפתור תקלות מסוג זה שעלולות לצוץ:
טיפול בתקר (פנצ'ר)
ראשית, חובה שיהיה במטען הרכב צמיג רזרבה למקרה של תקר (פנצ'ר) באחד הגלגלים. תקר בגלגל הינו אחת הבעיות הנפוצות איתן מתמודדים נהגים בכבישים. בכדי להבטיח החלפה מהירה וקלה ככל שניתן, יש להחזיק ברכב גם מגבה (ג'ק) לצורך הרמת ברכב ומפתח גלגלים לצורך פתיחת האומים בגלגל. במקרים בהם אתם מתקשים לפתוח את האומים עם מפתח הגלגלים יש להיעזר גם במנואלה. פתרון גאוני לאלו שמתקשים להחליף גלגל עצמאית ומעדיפים להגיע לאחת הפנצ'ריות או המוסכים הקרובים הוא נוזל ריסוס שנועד למלא את החור בצמיג עם חומר סמיך המתקשה תוך שניות. תרסיס זה מאפשר לכם להמשיך לנסוע למרחקים קצרים עד למוסך הקרוב והוא זמין ברוב החנויות המוכרות ציוד לרכבים והמוסכים.
הוספת נוזלים ושמנים
יש להחזיק בתא המטען של הרכב נוזלים ושמנים שונים לצורך תחזוקה שוטפת של הרכב. אחד הנוזלים החשובים הינו מים מזוקקים החופשיים ממינרלים ומלחים. מים מזוקקים אלו נועדו למצבר הרכב לצורך הפקת אנרגיה חדשה. נוזל נוסף הינו נוזל הקירור הנועד עבור הרדיאטור בכדי למנוע התחממות יתר של מנוע הרכב. שימוש במים רגילים יכולים להזיק לרדיאטור ולמצבר ולגרום בסופו של דבר לנזק של עשרות אלפי שקלים, ולכן חשוב להשתמש בנוזל הנכון עבור חלק זה. מים רגילים לעומת זאת יכולים לשמש אותנו עבור הווישרים המשמשים לניקוי החלונות הקדמיים של הרכב ולניקוי הידיים בעת הצורך לאחר כל טיפול ברכב.
בנוסף לכך, חשוב מאוד כי בכל זמן נתון יהיה ניתן למצוא ברכב שמן מנוע. אי מילוי שמן מנוע בעת הצורך יכול לגרום נזק משמעותי למנוע לטווח הרחוק. מעבר לכך שבעל הרכב יאלץ 'לספוג' עלות טיפול מוסך גבוהה, נזק כזה עלול לסכן את הנהג והנוסעים בו. לכן, יש לבדוק את מפלס השמן אחת לחודש, ובכל פעם שנדלקת נורית האזהרה של שמן המנוע, יש לעצור באופן מיידי בצדי הדרך, למלא את שמן המנוע עד לכמות המספיקה לפי מד השמן ורק לאחר מכן להמשיך בנסיעה.
התנעת הרכב
תקלה נפוצה נוספת היא מצבר מושבת. מצב בו המצבר אינו מגיב בעת ניסיון התנעת הרכב קורה לרוב בעקבות השארת אורות הרכב דולקים, או ישיבה ממושכת ברכב עם מכשיר חשמלי דולק (כמו הרדיו) לזמן ממושך, בזמן שמנוע הרכב דומם. מצב זה מוביל בסופו של דבר לניצול האנרגיה כולה במצבר, כך שגם אם ננסה להתניע את הרכב, לא נותרה אנרגיה מספיקה בכדי לאפשר זאת. לשם כך, חובה להחזיק ברכב כבלים חשמליים. חיבור נקודות החשמל של הרכב המושבת אל רכב מונע אחר, יכול להטעין מחדש תוך זמן קצר את המצבר ובכך לאפשר את התנעת הרכב. חשוב לציין כי יש להשאיר את הרכב דולק לפחות מספר דקות ללא תנועה, גם לאחר שאנו מצליחים להטעין את הרכב מחדש, בכדי להבטיח כי יש לנו כמות מספקת של אנרגיה במצבר שתספיק לפחות לתחילת הנסיעה עם הרכב.
אמצעי זהירות ובטיחות בעת תקלה
לבסוף, בזמן טיפול בתקלות הרכב יש להצטייד באמצעי זהירות שנועדו לאותת לנהגים אחרים על הכביש ולהזהיר אותם מפני פגיעה בכם או ברכב בצדי הדרך. בכל יציאה מהרכב בצדי הכביש חובה לשים אפודה זוהרת על גופכם ביום ובלילה בין אם מדובר בתקופת הקיץ או החורף. בנוסף לכך, יש להציב משולש אזהרה מחזיר אור מאחורי הרכב בכדי לסמן לנהגים האחרים על עצירת חירום. במקרים חריגים מאוד יכולה אף להיווצר שריפה ברכב, ולכן חובה על פי חוק להחזיק גם מטף קטן לצורך תפעול מידי וכיבוי השריפה. שמירה על אמצעי זהירות אלו יכולה להבטיח לכם את ההגנה המרבית בעת טיפול בתקלות רכב שונות על הכביש ולכן אין להקל ראש בדבר ויש לוודא כי ציוד זה אכן נמצא במטען הרכב.